Schaduwholocaust

Vanwege een drukke en overvolle agenda zag ik gisteren geen kans om een journaaluitzending te zien of te beluisteren. Dus snel even door NU.NL gescrolled. Mijn oog viel op het bijzondere bericht dat het Platform Bewust Moslim een bijeenkomst wilde houden. Zou  er ook een Platform Onbewust Moslim zijn overigens?

Het Platform wil een bijeenkomst organiseren op 4 mei waarbij ‘de etnische zuivering van Palestina’ centraal staat.   Het thema staat voor de oprichting van de Staat Israël in 1948, ook wel de schaduw-holocaust genoemd door de platformaanhangers. Plaats van acte: een Moskee in Hilversum. Gelukkig zag deze Moskee af van de organisatie ervan en even hoopte ik dat ze dit deden omdat ze afkeurend stonden tegenover deze benaderingswijze.. Maar nee, de bestuurders van de Moskee verwachten teveel mensen en vonden derhalve de onderneming te riskant. Een PvdA-er uit Hilversum vond de herdenking van twee gebeurtenissen op 4 mei wel wat ‘gevoelig’ en Geert heeft vragen gesteld aan Plasterk en Asscher.

Ik vraag me af wanneer de eerste politicus, Imam, kerkleider,  opiniemaker, journalist, programmamaker of tafel-analist durft op te staan om uitgesproken en gepassioneerd deze schandelijke, leugenachtige, polariserende, haat zaaiende en antisemitische bijeenkomst van het  Platform Bewust Moslim openlijk en in het openbaar  te verwerpen.

« Terug