excuus

Tijdens een interview met de Sint, kwam de goedheiligman terug op de decennialange onderdrukking en ontvoering van irritante kinderen. Zij verdwenen pardoes in een zak en werden richting Spanje afgevoerd. Wat daarna met deze kinderen gebeurde weet niemand. Ik heb begrepen dat onze nationale speurheld de heer P.R. de Vries dit nader gaat onderzoeken. En terecht.

Een hartverscheurend excuus aan mevrouw Blok (want gezien haar leeftijd is van een ‘dieuwertje’ niet echt sprake meer) bleek onoverkomelijk. De natie hield haar adem in.

Vermoedelijk zal over een tijdje opnieuw een excuus komen omdat Nicolaas de verheven titel van SINT draagt. Hij is heilig verklaard en daarmee een status bereikt van meer dan het gewone. Dat zal tegen heel wat emancipatorische borstjes stuiten en het breekbare gevoel van gelijkwaardigheid voor velen kwetsen en onderdrukken. 

In 2030 zullen we het wel gewoon over Klaas of Nico hebben. En dat gedoe met een paard op een dak zal voor de Partij voor de Dieren inmiddels ook een doorn in het oog zijn. En trouwens, waarom moet die ‘gemijterde’ eigenlijk een MAN zijn?  Het kan toch ook een vrouw zijn of een leuke Aziatische panseksueel?

Ik ben trouwens benieuwd wanneer God Zijn excuses zal moeten gaan aanbieden want wat Hij aan exclusieve en unieke kenmerken in Zijn schepping heeft neergelegd is helemaal ongehoord. 

 

Bram

 

 

 

« Terug