Behalve spreken, schrijft Bram Rebergen ook veel

Op deze pagina zal regelmatig een column verschijnen. Of stukken van zijn hand, die elders gepubliceerd zijn. Bram Rebergen schrijft maandelijks een column voor maandblad Reveil. U kunt hier vorige edities downloaden op de site van Reveil.

Bram werkte verder mee aan "Meet & Greet - 7 ontmoetingen". De methode getiteld ’Meet & Greet’ bestaat uit een boek en een dvd die aan de hand van zogenoemde ’spiegelverhalen’ zeven bijbelse personen en bijbelfragmenten introduceren. Bij de studiemethode zijn ook werkvormen op papier toegevoegd waar catecheten en jeugdwerkers gebruik van kunnen maken. Op de dvd van ’Meet & Greet’ staan zeven filmpjes.  Ze vertellen ’op eigentijdse wijze’ een bijbelverhaal. Figuren als Kaïn, Mirjam en Petrus worden in enkele minuten getypeerd. De uitgave is te koop bij de boekhandel.

Hieronder vindt u eerst twee boeken die (mede) door Bram Rebergen zijn geschreven. U kunt de boeken bestellen.

 

Gepubliceerde artikelen

Bram Rebergen schrijft regelmatig artikelen waarbin thema's aan de orde komen die spelen in de kerk of in de samenleving. Onlangs werden onderstaande artikelen gepublieercd.

Als het toch...

9789078883111 €11,90

Bram Rebergen heeft een bundel geschreven met diverse columns, aangevuld met gedichten van Gijs Kamphuis. In geheel eigen stijl houdt Bram in zijn schrijfsels op pittige en vermakelijke wijze de lezer een spiegel voor die heel confronterend kan zijn. 'Als het toch' is uitgevoerd in pocketformaat, bevat circa 130 pagina's.

Hartgrondig

9789043515696 €12,50

Rob Favier en Bram Rebergen hebben het boek 'Hartgrondig' geschreven naar aanleiding van hun bezoek voor World Vision aan India. Er was veel dat diepe indruk op hen maakte en hun gedachten daarbij hebben ze verwoord in gesprekken met elkaar, die hierin beschreven zijn. Een eerlijk boek over verdriet, liefde en (on)rechtvaardigheid.

Kerstnachtdienst Rijnsburg

Hier kun je kijken naar een preek van Bram Rebergen tijdens de kerstnachtdienst  in Rijnsburg