Stoute Chinezen

De Chinese regering wil een nieuwe wet uitvaardigen. Nee, niet een die gaat over geboorteregulatie, staatsvijandigheid, woningbouw of arbeidsrecht. Nee, het gaat over ‘goed gedrag’. Want, wat bleek, de regering van China heeft de indruk dat er teveel Chinezen zich misdragen in het buitenland als ze daar op vakantie zijn. Chinese reisbureaus zijn waarschijnlijk overstelpt met klachten over het grensoverschrijdende gedrag van al die Chinezen bij de Eiffeltoren, Piccadilly Circus, Kurfürstendamm, Eurodisney, De Dam, het Openluchtmuseum en op Marken. 

Dat moet gestraft worden. Al die groepen Chinezen die al kirrend van plezier met elkaar op de foto gaan voor welk monument dan ook. Al die Chinezen die met 160 man tegelijk uit een bus komen en zich storten op de lokale bezienswaardigheden. Ik heb ooit een Chinees het kleine piemeltje van Manneke Pis zien vasthouden. Hoe ver moet het nog gaan!?? 

Ik heb even contact opgenomen met wat hotelhouders in Spanje, Portugal, Bulgarije en de Canarische Eilanden met de vraag of zij ook zo’n afgrijselijke last hebben van deze groep mensen. De meesten herkenden dit probleem niet en ondervonden slechts wat last van Russen, Engelsen, Duitsers en Hollanders. Ik heb hen gevraagd of het zinvol zou zijn als betreffende overheden daarvoor strafrechtelijke stappen zouden zetten. Ik ben nog nooit zo uitgelachen… 

Bram

« Terug